Video posnetek okrogle mize GLAS RAZISKOVALCEV: VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE V ČASU PANDEMIJE

Datum
Objavljeno 5. marec 2021

3 . 3. 2021 je v organizaciji Zveze društev pedagoških delavcev Slovenija potekala spletna okrogla miza z naslovom GLAS RAZISKOVALCEV: VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE V ČASU PANDEMIJE, na kateri so raziskovalci več slovenskih univerz in raziskovalnih ustanov predstavili nekatere izsledke svojih raziskav, objavljenih v reviji Sodobna pedagogika.

Uredništvo revije Sodobna pedagogika je pred letom dni povabilo avtorje k objavi raziskovalnih rezultatov na temo vzgoje in izobraževanja v času pandemije. Odziv je bil za slovenske razmere izjemen. Nastali so izdelki, ki večinoma obravnavajo prvo obdobje pandemije, a večina njih nakazuje pot naprej – vključujejo tako praktične smernice za organizacijo vzgojnih in izobraževalnih dejavnosti v času izrednih okoliščin kot tudi izhodišča za nadaljnji razvoj izobraževanja v spremenjenih družbenih razmerah. Raziskave pa so razgalile že pred pandemijo obstoječe razpoke našega sistema izobraževanja, zato je njihova aktualnost izjemna. Video posnetek okrogle mize si lahko ogledate na spodnji povezavi:

POGLEJ VIDEO

Postanite član

Članstvo v ZDPDS društvom in klubom omogoča povezovanje s strokovnimi organizacijami, društvi, zavodi in državnimi organi, ki delujejo na področju vzgoje in izobraževanja, sodelovanje v strokovnih razpravah, udeležbo na strokovnih in študijski potovanje ter dostop do strokovnih vsebin.

Kontakt
ZNANSTVENA REVIJA

Sodobna PEDAGOGIKA

Zadnja številka
Številka 2, Junij 2023 - 74 (140)

Mladi, psihosocialne stiske in šola kot potencialni podporni dejavnik

Poglej