Napovedi dogodkov

Glas raziskovalcev: Vzgoja in izobraževanje v času pandemije

Čas in kraj
3. marec 2021  |  Na spletu

Skoraj leto dni je minilo, ko je uredništvo revije Sodobna pedagogika raziskovalcem poslalo vabilo k objavi raziskovalnih rezultatov na temo vzgoje in izobraževanja v času pandemije. Odziv je bil za slovenske razmere izjemen, recenzijski postopek je prestalo kar 31 člankov slovenskih in tujih avtorjev. Vabimo vas, da se 3. 3. 2021 ob 9.30 udeležite okrogle mize, kjer bodo o svojem raziskovanju spregovorili avtorice in avtorji objavljenih prispevkov in odgovarjali na vprašanja publike. Okrogla miza bo potekala na daljavo v okolju Zoom.

Izvedi več

Posvet o formativnem spremljanju

Čas in kraj
12. februar 2020  |  Filozofska fakulteta, Ljubljana

Zveza društev pedagoških delavcev Slovenije in Oddelek za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organizirata strokovni posvet na temo "Naj formativno spremljanje v osnovni šoli zavzame mesto ocenjevanja znanja?", ki bo potekal v sredo, 12. februarja 2020 od 9.30 do 15. ure v prostorih Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (Aškerčeva cesta 2, Ljubljana).

Izvedi več

Konferenca: Odgovorni državljani s pomočjo učenja tujih jezikov – vloga formativnega spremljanja

Čas in kraj
22. in 23. november 2019  |  Zavoda RS za šolstvo, Ljubljana

Goethe-Institut Ljubljana v soorganizaciji Slovenskega društva učiteljev nemškega jezika, ZDPDS, Univerze v Ljubljani in v Mariboru ter Zavoda RS za šolstvo organizira MEDNARODNO KONFERENCO z naslovom Odgovorni državljani s pomočjo učenja tujih jezikov – vloga formativnega spremljanja, ki bo potekala od 22. do 23. novembra 2019 v prostorih Zavoda RS za šolstvo, Dunajska 104, Ljubljana

Izvedi več

Strokovno predavanje dr. Renate Salecl

Čas in kraj
11. marec 2016  |  Dijaški dom Tabor, Ljubljana

Društvo vzgojiteljev dijaških domov Slovenije vabi vse člane in ostale zainteresirane na predavanje dr. Renate Salecl, na temo »Nesvoboda izbire, revščina bogastva, upanje v brezupu in drugi paradoksi sodobne družbe«.

Izvedi več

Strokovni posvet - 4. 3. 2016

Čas in kraj
4. marec 2016  |  Ljubljana

vabimo vas na strokovni posvet z delavnico, ki bo v petek, 4. 3. 2016, pod naslovom  "Vzgoja in izobraževanje otrok in mladih s posebnimi potrebami: problemi, dileme, rešitve" potekal v Ljubljani.

Izvedi več

Simpozij: 60 let podpore pri vzgoji, učenju in odraščanju

Čas in kraj
26. in 27. marec 2015  |  Hotel Four Points by Sheraton Ljubljana Mons

Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Ljubljana in Mestna občina Ljubljana pripravljata strokovni simpozij ob 60-letnici Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Ljubljana

Izvedi več

Posvet: Sodelovanje s starši pri reševanju vzgojnih in učnih izzivov

Čas in kraj
6. marec 2015  |  Ljubljana

Spoštovani učitelji, vzgojitelji, svetovalni delavci in ravnatelji, problematika, povezana s sodelovanjem šole in njenih strokovnih delavcev s starši, postaja vse bolj aktualna in pereča. Zato smo se na Zvezi društev pedagoških delavcev Slovenije v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo odločili, da pripravimo enodnevni strokovni posvet prav na to temo.

Izvedi več

V. Mednarodni kongres DVDS

Čas in kraj
26. in 27. marec 2015  |  Dijaški dom Tabor, Ljubljana

Društvo vzgojiteljev dijaških domov Slovenije, v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in s Skupnostjo dijaških domov, organizira V. mednarodni strokovni kongres z naslovom: »Modeli vzgoje v globalni družbi«.

Izvedi več

Predavanje Aleša Gulič: »Sol lucet omnibus«

Čas in kraj
12. april 2013  |  Dijaški dom Tabor, Ljubljana

Društvo vzgojiteljev dijaških domov Slovenije vabi vse člane in ostale zainteresirane posameznike na predavanje profesorja Aleša Guliča na temo: »Sol lucet omnibus« (Sonce na vse sije enako)

Izvedi več

Novinarska konferenca - 28. 11. 2012

Čas in kraj
28. november 2012  |  Tržaška cesta 2, Ljubljana

Zveza društev pedagoških delavcev Slovenije v sodelovanju s Skupnostjo vrtcev Slovenije organizira novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili strokovna stališča do predvidenih sprememb na področju predšolske vzgoje, ki jih predvideva predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o vrtcih.

Izvedi več

Okrogla miza “minuta za svetovanje”

Čas in kraj
9. maj 2012  |  Ljubljana

Vljudno vabljeni na okroglo mizo z naslovom  "minuta za svetovanje", ki jo organizirata Društvo šolskih svetovalnih delavcev Slovenije in Zveza društev pedagoških delavcev Slovenije.

Izvedi več

Mednarodni strokovni kongres DVDDS

Čas in kraj
29. in 30. marec 2012  |  Dijaški dom Tabor, Ljubljana

Društvo vzgojiteljev dijaških domov Slovenije, v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za šolstvo in s Skupnostjo dijaških domov, organizira IV. mednarodni strokovni kongres z naslovom: »Modeli vzgoje v globalni družbi«. Kongres bo potekal 29. in 30. marca 2012, v prostorih Dijaškega doma Tabor, Vidovdanska 7, Ljubljana. Več informacij najdete v priponki in na spletnih straneh ...

Izvedi več

Okrogla miza: Ali se nas to res ne tiče?

Čas in kraj
6. december 2011  |  Filozofska fakulteta, Ljubljana

Vsi smo opazili dogajanje na filozofski fakulteti izpred zadnjih dveh tednov. Kljub močni iniciativi študentov, ki so člani gibanja Mi smo univerza, pa se večina študentov našega oddelka na dogajanje NI odzvala in postavila na eno ali drugo stran ter ostala pasivna, čeprav se dogajanje najbolj dotika področja naše stroke. Ker želimo, da po zgledu ...

Izvedi več

Pedagoško-andragoški dnevi 2012

Čas in kraj
26. in 27. januar 2012  |  Filozofska fakulteta, Ljubljana

Oddelek za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani tudi v letošnjem študijskem letu za svoje diplomante organizira Pedagoško-andragoške dneve – PAD 2012.

Izvedi več

Predavanje prof. Vide Žabot

Čas in kraj
21. oktober 2011  |  Dvorana Dijaškega doma Tabor, Ljubljana

DRUŠTVO VZGOJITELJEV DIJAŠKIH DOMOV SLOVENIJE vabi vse člane in ostale zainteresirane posameznike na predavanje prof. Vide Žabot na temo: »Spremembe in negotovost: vsakdanji izzivi za rast zadovoljstva, ustvarjalnosti in uspešnosti« Srečanje bo potekalo v petek, 21. oktobra 2011 v dvorani Dijaškega doma Tabor, Vidovdanska 7, Ljubljana. Vse dodatne informacije najdete v priponkah.  Vljudno vabljeni!

Izvedi več

Posvet: Civilna družba in šolski sistem

Čas in kraj
21. in 22. oktober 2011  |  Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko

Spoštovani! SREDNJA ŠOLA ZA STORITVENE DEJAVNOSTI IN LOGISTIKO (ŠC CELJE) IN AKTIVNI ŠOLNIKI – ŠOLSKO ŠPORTNO DRUŠTVO 4. JULIJ 21. in 22. oktobra 2011 organizirata 2.mednarodni strokovni posvet z naslovom CIVILNA DRUŽBA IN ŠOLSKI SISTEM.

Izvedi več

Vabilo - Žalec, maj 2011

Čas in kraj
13. in 14. maj 2011  |  Žalec

Obvestilo vrtcem, osnovnim in srednjim šolam, dijaškim domovom,vzgojnim in prevzgojnim ustanovam, ustanovam za izobraževanje odraslih,univerzam in vsem drugim ustanovam, ki delujejo na področju vzgoje in izobraževanja. Zveza društev pedagoških delavcev Slovenije (ZDPDS) organizira mednarodno znanstveno konferenco z naslovom »Kakšno znanje hočemo? Vrtec, šola in koncepti znanja v sodobnem času«, ki bo 13. in 14. maja ...

Izvedi več

Postanite član

Članstvo v ZDPDS društvom in klubom omogoča povezovanje s strokovnimi organizacijami, društvi, zavodi in državnimi organi, ki delujejo na področju vzgoje in izobraževanja, sodelovanje v strokovnih razpravah, udeležbo na strokovnih in študijski potovanje ter dostop do strokovnih vsebin.

Kontakt
ZNANSTVENA REVIJA

Sodobna PEDAGOGIKA

Zadnja številka
Številka 2, Junij 2020 - 71 (137)

Prispevki k visokošolski didaktiki

Poglej