Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec podatkov

Upravljavec osebnih podatkov spletnega mesta ZDPDS, zdpds.si, je Zveza društev pedagoških delavcev Slovenije (ZDPDS), Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana.

Način in namen obdelave

Posredovani podatki se obdelujejo skladno s pravili varstva osebnih podatkov. Uporabljeni so zgolj za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. V primeru potrebe po nadaljnji obdelavi, bo uporabnik o tem predhodno obveščen in njegovi osebni podatki bodo uporabljeni le, če bo podal privolitev za takšen namen uporabe.

Kontaktni obrazci in e-sporočila

Svoja vprašanja in komentarje lahko uporabnik posreduje preko spletnega obrazca ali pošlje sporočilo na e-naslove, ki so objavljeni na spletnih straneh zdpds.si. Pridobljeni osebni podatki (ime, priimek, telefon in e-naslov) so uporabljeni izključno za namen komunikacije. S pošiljanjem e-sporočil se ta strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta ZDPDS.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z njegovimi osebnimi podatki, ki jih poseduje ZDPDS, za popravke ali njihov izbris. Na njegovo zahtevo mu ZDPDS omogoči:

  • popravek oziroma dopolnitev osebnih podatkov,
  • pravico do izbrisa osebnih podatkov (pravica do pozabe),
  • pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov,
  • pravico do ugovora obdelave ter
  • pravico do vpogleda in izvoza osebnih podatkov.

Svojo zahtevo lahko uporabnik poda pisno na naslov: Varovanje osebnih podatkov, ZDPDS, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana ali na e-naslov info@zdpds.si.

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo ZDPDS nemudoma izvedel vse ustrezne ukrepe. Uporabnik bo o tem nemudoma obveščen, prav tako pa bo o tem seznanjen tudi pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

Varnost podatkov

Osebni podatki, ki jih uporabnik posreduje so zaupni ter se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov. ZDPDS se zavezuje, da bo osebne podatke varoval in preprečeval njihovo zlorabo.

Vsi osebni podatki so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim tretjim osebam. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj pooblaščene zaposlene osebe. Izjemoma so lahko podatki posredovani drugim pooblaščenim ustanovam na podlagi sodne zahteve.

Privolitev

Z uporabo spletnih strani ZDPDS se uporabnik strinja z objavljenimi pravili in splošnimi pogoji. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinja s spremembami splošnih pogojev ter posledično načina in namena obdelave zbranih osebnih podatkov.

Spletni piškotki

Piškotki so manjše besedilne datoteke, ki se ob obisku spletne strani namestijo v brskalnik in omogočajo delovanje vseh funkcij spletnega mesta. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira nobenih osebnih podatkov, vendar je lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev.

Uporaba piškotkov

Spletno mesto zdpds.si za svoje delovanje NE uporablja piškotkov. Vse funkcionalnosti spletnih strani delujejo brez njih. Prav tako se ne zbirajo nobeni podatki o obisku spletnih strani.

Postanite član

Članstvo v ZDPDS društvom in klubom omogoča povezovanje s strokovnimi organizacijami, društvi, zavodi in državnimi organi, ki delujejo na področju vzgoje in izobraževanja, sodelovanje v strokovnih razpravah, udeležbo na strokovnih in študijski potovanje ter dostop do strokovnih vsebin.

Kontakt
ZNANSTVENA REVIJA

Sodobna PEDAGOGIKA

Zadnja številka
Številka 2, Junij 2023 - 74 (140)

Mladi, psihosocialne stiske in šola kot potencialni podporni dejavnik

Poglej