Okrogla miza: Pomen in vloga pedagoga kot svetovalnega delavca v vzgojno-izobraževalni ustanovi

Čas in kraj
7. maj 2019  |  Filozofska fakulteta, Ljubljana

V soorganizaciji Oddelka za pedagogiko in andragogiko FF UL in Zveze društev pedagoških delavcev Slovenije bo v torek,  7. maja 2019 ob 16.30 na Filozofski fakulteti v Ljubljani (v predavalnici 415), potekala okrogla miza ob izdaji tematske številke revije Sodobna pedagogika (www.sodobna-pedagogika.net).

Avtorice in avtorji v prispevkih tematizirajo različne vidike vloge pedagoginj in pedagogov ter pedagogike v svetovalnem delu vzgojno-izobraževalnih ustanov ter odgovarjajo na vprašanja, ki jih sodobni izzivi postavljajo tako pred strokovne delavke in delavce v svetovalnih službah, pa tudi širše v pedagogiki kot znanosti. Te vidike bodo na okrogli mizi avtorice in avtorji soočili s pogledi predstavnic in predstavnikov fakultet, vrtcev, šol, ministrstva, pristojnega za izobraževanje, in drugih strokovnih institucij, ki se ukvarjajo s področjem vzgoje in izobraževanja ter šolskim svetovalnim delom.

S prispevki bodo sodelovali: dr. Petra Gregorčič Mrvar (FF UL), dr. Metod Resman (FF UL), dr. Irena Lesar (PEF UL), dr. Jana Kalin (FF UL), mag. Tanja Bezić (Zavod RS za šolstvo), dr. Tatjana Ažman (Šola za ravnatelje), Ajda Erjavec Bartolj in Tanja Hočevar Ziherl (Društvo šolskih svetovalnih delavcev Slovenije), Anja Smolič (OŠ Danile Kumar), Mija Koderman (Vrtec Šentvid). Okroglo mizo bo povezovala dr. Klara Skubic Ermenc.

Udeležba je brezplačna, prosimo pa vas, da zaradi lažje organizacije dogodka na elektronski naslov zdpds.info@gmail.com sporočite, če se boste okrogle mize udeležili.

Vabljeni!

dr. Klara Skubic Ermenc,
predsednica Zveze društev pedagoških delavcev Slovenije

dr. Nives Ličen,
predstojnica Oddelka za pedagogiko in andragogiko

Postanite član

Članstvo v ZDPDS društvom in klubom omogoča povezovanje s strokovnimi organizacijami, društvi, zavodi in državnimi organi, ki delujejo na področju vzgoje in izobraževanja, sodelovanje v strokovnih razpravah, udeležbo na strokovnih in študijski potovanje ter dostop do strokovnih vsebin.

Kontakt
ZNANSTVENA REVIJA

Sodobna PEDAGOGIKA

Zadnja številka
Številka 2, Junij 2023 - 74 (140)

Mladi, psihosocialne stiske in šola kot potencialni podporni dejavnik

Poglej